Fructe

Grapefruit: interactiunea cu medicamentele

Grapefruit si interactiunea cu medicamentele

Pe langa beneficiile pe care ni le aduce acest fruct citric (ofera vitamine, minerale, fibre si proteine), grapefruit-ul poate interactiona si cu o serie de tratamente medicamentoase.

Grapefruit-ul poate interactiona cu medicamentele, deseori amplificand, alteori diminuand, potentialul benefic al ace

Fragi si Capsuni

Fragi si Capsuni

Delicioase, hidratante, aromate si pline de vitamine, fragii si capsunile sunt o delicatesa pe toata durata anului, proaspete sau congelate.

Gutuia

Gutuile

Gutuile sunt fructele ce-ti fac gura punga cand sunt consumate crude precum si fructele din care se fac delicioasele marmelade si compoturi.

Gutuile sunt deasemenea fructele ce ne ofera, in 100g [1]:

  • 83.8g apa
  • 57kcal
  • 0.40g proteine

Agrise

Agrise - Alege Sanatatea

Agrisele sunt delicioasele fructe ale agrisului, fructe ce pot fi consumate proaspete, atat verzi, cat si coapte. Fructele verzi pot fi puse la congelator, pot fi folosite la ciorbe pentru acrire si din aceste fructe se poate face si o delicioasa dulceata.

Afine

Afinele sunt fructele delicioase si hidratante ale afinului, subarbust ce creste in regiunile muntoase, pana la altitudinea de 2000-2500 m.

Afinele se pot consuma crude sau uscate, in sucuri sau prajituri, gemuri sau ceai.

100g de afine ne ofera:

  • 84.2g apa
  • 0.7g proteine
  • 14.5g carbohidrati - din care 2.4g fibre alimentare
  • 0.3g grasimi

Rodia

Alege Sanatatea - Rodie

Rodia este deliciosul fruct unui arbore originar din Asia. In emisfera nordica, sezonul rodiilor este intre lunile Septembrie - Februarie.

Rodia are o coaja rosie groasa si 600 de seminte comestibile inconjurate de o pulpa (numite si "fructe false"), deasemenea comestibila.

Piersica

In sezonul piersicilor trebuie profitat de ele: sunt foarte hidratante (ideal in verile caniculare), gustoase si racoritoare si contin chiar si antioxidanti!

100g piersici ofera aproximativ:
86-87g apa
0.1mg beta-caroten
30mg vitamina C (doza zilnica recomandata de vitamina C: 60-120 mg)
0.5mg vitamina E
880 UI vitamina A
160mg potasiu (necesarul zilni de potasiu: 1500-2500mg)

Visine

Visine

Iunie si iulie constituie sezonul VISINELOR, dar uneori le gasim in piata si in luna mai. Aceste fructe delicioase, zemoase si aromate de incanta papilele gustative, dar ne ofera si elemente nutritive importante pentru sanatatea noastra.

Visinele contin:

Share this