Medicina

Nastere naturala dupa cezariana (VBAC)

Nastere naturala dupa cezariana (VBAC)

Nasterea naturala dupa o nastere prin cezariana (chiar 2 sau 3 nasteri prin cezariana) este posibila: 90% din femeile care au nascut prin cezariana pot opta in siguranta pentru o nastere naturala, iar 60%-80% din femeile care aleg nasterea naturala dupa o cezariana reusesc sa nasca natural.

Scutecele de unica folosinta, un pericol pentru sanatate?

Scutecele de unica folosinta, un pericol pentru sanatate?

Tinand cont de faptul ca scutecul atinge pielea sensibila a bebelusului 24 de ore pe zi, cand alegem scutecele pentru copilul nostru ne intereseaza aspectul sanatatii.

Grapefruit: interactiunea cu medicamentele

Grapefruit si interactiunea cu medicamentele

Pe langa beneficiile pe care ni le aduce acest fruct citric (ofera vitamine, minerale, fibre si proteine), grapefruit-ul poate interactiona si cu o serie de tratamente medicamentoase.

Grapefruit-ul poate interactiona cu medicamentele, deseori amplificand, alteori diminuand, potentialul benefic al ace

Alege jucarii sanatoase pentru copilul tau

Alege jucarii sanatoase pentru copilul tau

Jucariile sigure sunt absolut vitale pentru sanatatea si starea de bine a copiilor. 

Se discuta de cativa ani buni despre toxicitatea si nesiguranta jucariilor care pun in pericol sanatatea copiilor.

Sindromul ochilor uscati

Sindromul ochilor uscati

Sindromul ochilor uscati este o afectiune din ce in ce mai des intalnita, cauzele acesteia fiind variate, la fel si tratamentele care ne vin in ajutor in cazul in care suferim de aceasta afectiune.

Keratoconjunctivita Sicca, Keratitis Sicca sau Xerophthalmia, cum ii este numele in termeni de specialitate, se manifesta printr-o uscaciune deranjanta a ochilor care poate duce la inflamarea

Sub lupa: strugurel bio

Sub lupa: strugurel bio

Dupa studiul de caz a pastei de dinti si sapunului - BIO versus ne-BIO, m-am gandit sa analizez de aceasta data "sub lupa" o lista de ingrediente a unui strugurel BIO.

O comparatie

Reflexoterapia - o terapie nesustinuta stiintific

Reflexoterapia - o terapie nesustinuta stiintific

Reflexoterapia este o ramura de medicina alternativa, aparuta in SUA in 1913 si modificata in anii '30-'40, ce implica aplicarea presiunii pe puncte si zone din talpi, maini sau urechi cu tehnici specifice ale degetelor sau palmei persoanei care efectueaza terapia, fara utilizarea vreunui ulei sau lotiune.

Sensul punctelor care sunt presate este urmatorul, conform

Apa oxigenata poate dauna ranilor

Apa oxigenata este cunoscuta si sub numele stiintific de peroxid de hidrogen si este o substanta utilizata ca si agent antimicrobial si oxidant: 35% din apa oxigenata este utilizata pentru prevenirea transmiterii infectiilor in mediul medical.

Insa apa oxigenata a patruns si in dulapioarele d

Sodium Palmate si Sodium Cocoate

Sodium Palmate si Sodium Cocoate

Conform unei legende, sapunul a fost descoperit de femeile care spalau rufe in raul Tiber, la poalele Sapo Hill din Roma, apa acestui rau fiind foarte bogata in hidroxid de potasiu datorita sacrificiilor care se faceau pe Sapo Hill.

Sapun lichid BIO versus Sapun lichid neBIO

Sapun lichid BIO versus Sapun lichid neBIO

Odata cu articolului "Pasta de dinti BIO versus Pasta de dinti neBIO" am realizat ca "bio" NU inseamna "sanatos". Un produs cu ingrediente BIO poate fi chiar mai toxic decat unul fara ingrediente BIO, cel putin asta a reiesit din studiul de caz "pasta de dinti". Am luat astazi un alt "studiu de caz": sapunul lichid, si am ales un sapun BIO si unul fara ingrediente BIO, ales la intamplare.

Share this