Salata de sfecla rosie cruda

Salata de sfecla rosie cruda

Pe timp de iarna trebuie sa recunosc sa radacinoasele ocupa un loc important in meniul de zi cu zi, iar in acest weekend mi-a fost pofta de sfecla rosie.

Si sfecla fiarta am tot mancat, ca si garnitura la masa de pranz, asa ca am decis de data aceasta sa fac o salata de sfecla rosie... cruda! Si cautand pe net, am gasit mentionata o reteta pe site-ul Ligiei Pop si am zis sa incerc sa vad ce iese, chit ca nu erau mentionate si cantitatile, asa ca am facut-o dupa gust.

Ingrediente:

  • 1 radacina de sfecla rosie (o idee mai mare decat o minge de tenis de camp)
  • 2 catei de usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura de ulei de samburi de struguri
  • 1 pumn de nuci proaspat sparte
  • 1/2 lingurita de amestec de condimente rasnit (rozmarin, usturoi uscat, cimbru, piper)

Sfecla, curatata si spalata, se taie cubulete si se pun in blender, se adauga celelalte ingrediente si se mixeaza pana obtineti consistenta dorita (mai pasta sau nu).

Puteti sa consumati aceasta salata ca si garnitura sau, daca e mai pastoasa, intinsa pe o felie de paine ca aperitiv (chiar mic dejun).

Surprinzator, dar acesta salata are o aroma placuta si un gust bun (nici vorba de gustul puternic, chiar deranjat, al sfeclei simple sau al sucului de sfecla!) si este o sursa buna de fibre (2g la 100g de sfecla), vitamina C, complexul de vitamine B (mai putin B12), calciu, fier (6% din doza zilnica recomandata la 100g sfecla rosie), magneziu, zinc si acizi Omega din nuci si ulei.

Imagine: Simon Howden

Share this